Sammenhængende garderobe

Samler De også på tøj?

Er skabe og skuffer fyldt med tøj uden noget at tage på? Det er De ikke ene om. De fleste kvinder bruger kun en brøkdel af deres tøj. Resten hænger der bare, til den dag hvor vi har tabt os, syet en knap i, fundet en matchende top osv. Vi nænner ikke at skaffe os af med det, nu hvor vi har brugt penge på det.

Mange garderober er i praksis tøjsamlinger. Vi skal have én af dem og én af dem. Blade, butikker, veninder og mødre lokker os til at købe ting, vi ikke har brug for. Vi gemmer på vores indsamlede tøj i årevis, selvom vi ikke går med det, fordi det har kostet os alt for mange penge, og fordi vi tror, vi en dag kommer til at bruge det.

En garderobe skal bruges

Det er ikke unormalt kun at bruge 20% af ens tøj (set over et år med sæsonudsving). Men en garderobe skal bruges. Garderoben skal betragtes som en bil eller cykel. Den er ikke noget værd, hvis De ikke kører på den.

Det første skridt mod en brugbar garderobe er derfor at holde op med at samle på tøj.

Det kræver selvsagt, at De kun køber tøj, De tager på. Og at De skiller Dem af med tøj, De er holdt op med at tage på. Det lyder jo ret enkelt, men det kræver at der opstilles nogle grundprincipper, som De kan basere netop Deres garderobe på. En brugbar garderobe er en sammenhængende garderobe.

Fordele ved en sammehængende garderobe

De sparer plads. Opbevaringsproblemer bliver en saga blot, når De kun skal opbevare det tøj, De rent faktisk  bruger.

De sparer penge. Slut med fejlkøb og dubletter. Når De køber fornuftigt ind, kan De spare en formue over tid.

De sparer tid. Aldrig mere ræse rundt i butikker uden service for at lede efter noget at tage på til festen på fredag. Aldrig mere stå og svede i prøverum, mens mand og børn står og tripper uden for. Aldrig mere stresse i køen hos H&M, mens parkeringsvagten lusker rundt udenfor.

Garderobens grundprincipper

Garderobens grundprincipper er ikke universelle – det er principper, som passer til netop Dem; Deres kropstype, Deres farver og Deres smag.

Det handler om at begrænse sig: Vælg en håndfuld farver og brug kun de faconer, der er mest optimale. Find f.eks. frem til den optimale kjolelængde og sørg for at alle Deres nederdele og kjoler har denne længde. Så passer de altid til Deres frakker og støvler.

Modeheksen giver inspiration til at finde Deres garderobes grundprincipper.

Nederdele