Bohemian chic

10. februar 2015

porterPå Londons Fashion and Textile Museum kan De frem til den 3. maj se den første udstilling nogensinde med mode- og boligdesigneren Thea Porter  (1927–2000), som var pioner indenfor 1960er og 70er-stilarten bohemian chic.

Hendes butik i Greek Street, Soho, åbnede i 1966 og tiltrak umiddelbart et kundesegment beståendeaf rock- og filmstjerner. Blandt de mest berømte kunder var The Beatles, Pink Floyd, Elizabeth Taylor, Faye Dunaway og Barbara Streisand.

Udstillingen viser Porters liv og karriere fra de tidlige år i Jerusalem og Damascus, Beirut i 1950erne, Soho i 1960erne og New York, Los Angeles samt Paris i 1970erne.

På podierne er tøj, som har været båret af nogle af verdens mest velklædte kvinder. Derudover kan man se, hvordan mellemøstlige og nordafrikanske tekstiler har påvirket det 20. århundredes mode- og indretningstendenser. Blandt højdepunkterne er Porters syv signature looks foruden modefotografier fra Vogue, Harper’s Bazaar og Women’s Wear Daily.