Tre farlige farver

16. april 2012

Farven beige. Hvis De er lyshudet, vil beige toppe og tørklæder i mange tilfælde få Dem til at se livløs ud. Når De har en beige bluse på, vil man ubevidst sammenligne blusen med ansigtet. Med mindre huden er meget fin og ensartet, vil denne sammenligning ikke være en fordel. Beige fremhæver pigmentforandringer, karsprængniner, rynker osv. Hvis Deres hud er mørkebrun, kan De sagtens bære beige, men skal genoverveje chokoladebrun – det handler om kontrast.

Genovervej det hudfarvede cashmeretørklæde

Farven rød. Rød er en svær farve for lyse nordeuropæere, især hvis man har røde mærker på huden (eksem, acne, karsprænginger). Rød med en blå undertone er ofte nemmere at bære. Blårøde farver, f.eks. fuchsia og lilla, får f.eks. tænderne til at se hvidere ud. Rød læbestift er ikke en god idé, hvis Deres læber er meget tykke, meget smalle, eller hvis tænderne er meget gule eller skæve. Brug øjenmakeup i stedet og nøjes med en neutral gloss til læberne.

Tomatrød bluse - teint-passende?

Farven sort. Sort klæder ikke mennesker med lys hud og mellemblond hår. Sort fremhæver mørke rande under øjnene, rynker, store porer og ar. Mørkeblå, mørkebrun og mørkegrå “slanker” lige så meget som sort. Den lille sorte er kun fin, hvis den sidder perfekt – og skal altid kombineres med spændende tilbehør; sko, taske og smykker. Uanset om B’et står for Black eller Blue, er LBD’en et stilfuldt, men tomt lærred, som skal dekoreres med ynde.

LBD = Little Blue Dress

Bemærk at advarslen kun drejer sig om store farveflader omkring ansigtet; dvs. toppe og tørklæder. Sorte, røde eller hudfarvede sko kan De f.eks. sagtens investere i. Hudfarvede sandaler får benene til at se længere ud.

Find Deres bedste farver.